Roergebakken posteleinomelet

Ingrediënten

  • 250 g postelein
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • zout & peper
  • 1 theelepel fijngeknipte basilicum
  • ± 60 gram chorizo in blokjes of 2 eetlepels geraspte oude Goudse kaas
 Werkwijze
  1. Was de postelein, laat hem uitlekken en snij de groente fijn.
  2. Verhit een wok of wijde braadpan.
  3. Voeg de olijfolie toe en fruit hierin de gepelde, fijn gesnipperde ui glazig.
  4. Voeg de postelein toe en roerbak 2 minuten.
  5. Klop intussen de eieren los met zout, peper en basilicum en eventueel de blokjes chorizo.
  6. Voeg het eimengsel al roerende toe aan de postelein.
  7. Zet het vuur laag.
  8. Blijf omscheppen tot het ei is gestold, maar nog glanst.
  9. Bestrooi de laatste minuut met de geraspte kaas.
  10. Lekker op focaccia toost.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s