Cappuccino van koolrabi

Ingrediënten

  • 100g grijze garnalen
  • 2 koolrabi’s
  • 1 preiwit
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2dl room (min 30%)
  • 1l groentebouillon
  • 1el olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze

Schil de koolrabi’s en snij ze in blokjes. Snij de knoflook en het preiwit fijn.  Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.

Verhit de olijfolie en bak de knoflook glazig, voeg dan de prei en de koolrabi toe en stoof 5 min op een zacht vuur. Overgiet met de groentebouillon en laat 10min koken. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.

Klop 1,5dl room stijf en meng er de citroenzeste en 1el citroensap onder. Kruid met peper en zout. Voeg vlak voor het opdienen 0,5dl room toe aan de warme soep en mix tot er schuim op komt.

Verdeel in kopjes of glaasjes en bestrooi met de grijze garnalen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s