Gepofte bietjes met balsamicoazijn, marjolein en knoflook

Ingrediënten

  • 500 g verse bietjes, bij voorkeur maat golfbal, schoongeboend
  • 10 tenen knoflook, in de schil geplet
  • 1 handvol verse marjolein of oregano, alleen de blaadjes
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 10 el balsamicoazijn

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 6).
  2. Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af.
  3. Vouw dat dubbel zodat het 2 keer zo dik wordt.
  4. Als u grotere bieten hebt, moet u ze door de helft snijden om de kooktijd te verkorten.
  5. Anders kan u ze gewoon heel laten.
  6. Leg ze samen met de marjolein en de knoflook in het midden van de folie.
  7. Strooi er ruim zout en zwarte peper uit de molen op.
  8. Vouw de zijkanten van de folie naar het midden.
  9. Giet er voordat u de folie dichtvouwt de olijfolie en de azijn bij.
  10. Prop of vouw de randen van de folie in elkaar zodat het pakket ook aan de bovenkant dicht is.
  11. Zet het in de voorverwarmde oven.
  12. Laat het ongeveer een uur bakken, tot de bieten gaar zijn.

bron: http://www.dewassendemaan.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s